Bakken met essentiële oliën

14 jan 2021Bakken en koken0 Reacties

Bakken en koken met essentiële oliën

De oliën in de Plus+ lijn zijn geschikt voor gebruik in gerechten of dranken en als voedingssupplement. Of je de oliën toevoegt aan je maaltijd voor een heerlijke boost of inneemt in een capsule, er is voor elk wat wils. Geef water en andere dranken een heerlijke smaak met een olie uit de Plus+ lijn. Wil je een cake bakken, koekjes of brownies: het kan allemaal. Proef je het al… een heerlijke hap van een volle rijke brownie met wat pepermunt of sinaasappelsmaak? Of dip je liever je paprika of komkommer met yoghurtdip en dille of koriander? Klik op deze link om het kookboek van Young Living gratis te downloaden.

Drinken

Doe bijvoorbeeld op 1 liter water 2 tot 3 druppels van de lemon+ plus olie en drink gedurende de dag om een reinigende werking tot stand te brengen. Drie druppels staan gelijk aan 1 citroen. De olie wordt uit de schil verkregen en is dus veilig voor je tandglazuur om te drinken. Wil jij een goede kickstart van de dag?  Neem dan een shot Ningxia Red van 30-60 ml en voeg daar een druppel lemon+, orange+ of  black pepper+ aan toe. Uiteraard kan je dit naar eigen smaak invullen. Begint jou dag altijd met een warme bak koffie dan is een druppel peppermint+ een frisse start van de dag. Pak je liever een kop thee dan is een drup ginger+ of thieves+ een warme en rijke smaak. Of zit je s’avonds liever met een warme kop chocomel met een drup cinnamon bark+ of  cardamon+ ?

Koken

De Plus+ oliën van Young Living zijn niet meer weg te denken uit de keuken en zijn een ware smaaksensatie. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan oregano+, basil+, thyme+, rosemary+, marjoram+ door de pastasaus, pizza, mediteraanse keuken of olijfolie dip. De clove+, black pepper+, nutmeg+ door een stoofpotje, lemon+ door de quacemole en ga zo maar door.

Brownies bakken met een touch!

Ingrediënten: 75 gram pecannoten, 225 gram ongezouten roomboter, 120 gram pure chocolade (boven de 70%), 2 eieren, 1 eidooier, 330 gram suiker, snuf zout ( 1/4 theel ), 1 theel vanille-extract, 125 gram bloem, 25 gram cacao, 3 druppels peppermint+ olie.

Hoe te maken: Verwarm de oven op 175 graden. Bekleed een bakplaat of ovenschaal (20×20 cm) met bakpapier en vet het in met boter. Breek de pecannoten door midden. Smelt de boter met chocola au-bain-marie. Laat het mengels iets afkoelen. Klop de eieren, eidooier, suiker, zout, vanille, peppermint+ olie luchtig tot het mengsel licht van kleur is geworden (mix 4-5 minuten met de mixer). Meng voorzichtig het chocomengsel met het luchtige eimengsel. Zeef de bloem en cacao en mix dat door het mengsel en voeg de pecannoten toe. Giet het beslag in de schaal of bakplaat en bak 40 min in de oven. Laat het afkoelen voordat je stukjes gaat snijden.

Inname

De Plus+ oliën zijn ook in te nemen als voedingssupplement om bijvoorbeeld je immuunsysteem te ondersteunen, lichamelijke ongemakken te verlichten of als je last van pollen ervaart.

Dus naast het feit dat het in de keuken onmisbaar is kan je er nog meer mee. In de supplementen van Young Living zitten de essentiële oliën ook verwerkt. Zo geeft het de werking van het supplement een extra boost!